Последното ново попълнение на Левски Абдулахи Шеху се превърна в най-високоплатения футболист на тима, пише "Тема спорт". Нигерийският национал ще получава на „Герена“ по 9000 евро на месец, възнаграждение, което нито един друг играч на сините не прибира.

Защитникът подписа със столичани до края на сезона, а в контракта му има клауза за удължаването му след изтичането на срока. Това означава, че ако Шеху остави добри впечатления с екипа на тима и получи одобрението на Станимир Стоилов, то автоматично престоят му на „Герена“ ще бъде удължен.

Нигериецът може да играе като десен и централен бранител, а също така да действа и в средата на терена. Именно универсалните му качества са накарали Мъри да даде зелена светлина за трансфера, въпреки че 29-годишният футболист няма официални мачове от юни тази година. Той вече направи неофициалния си дебют за сините. Стори го по време на контролата на дублиращия тим срещу Сливнишки герой (4:0) през изминалия уикенд, когато действаше като централен защитник и престоя на терена през първите 45 минути.

Нигериецът ще вземе участие и в проверката на водения от Елин Топузаков тим срещу втория отбор на Славия в събота, 24 септември, от 14:00 часа на стадион „Александър Шаламанов“. Стоилов се надява защитникът да навлезе по-бързо във форма и да има още една опция в отбранителния вал.

Шеху дойде с богата визитка на „Герена“, като в професионалната си кариера до момента е носил екипите на Кано Пиларс, Ал Кадисия, Униао Мадейра, Анортозис, Бурсаспор и Омония Никозия. Той има и 42 участия за националния тим на Нигерия, с който става и бронзов медалист на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.