Ситуацията в Левски съвсем видимо е напрегната, а в предстоящите 4 мача до края на календарната година може да се превърне във взривоопасна.

И няма как да е другояче при толкова ясно очертана криза на резултатите, което евфемистично прикрива явната игрова криза. А на терена играят футболистите, следователно причините за резкия спад трябва да се търсят у тях. И естествено в техния треньор.

На 18 септември Левски спечели с убедителното 2:0 срещу ЦСКА. Това се прие и като заличаване на раната от европейския крах. Но се оказа, че заболяването във вид на криза на резултатите тепърва стартира. И то започна не със загубата от Славия в „Овча купел“, а с двете мижави  победи с по 1:0 над Берое и Ботев Пловдив.

Левски вкарва малко голове, а в последно време е уязвим в защита. Персоналната оценка на различните изпълнители сочи, че в този черен период само Георги Миланов и Филип Кръстев държат едно добро ниво. Останалите или толкова си могат, или просто са в лош момент. Един от тези, които могат повече, е Велтон, който разочарова в последните двубои.

Сонко Сундберг също рязко понижи качеството на представянето си. Партньорът му Кордоба откакто е в Левски, демонстрира склонност към изключване от събитията, а на моменти е доста хазартен.

И стигам до най-голямото разочарование Роналдо, който вече трудно може да излезе от характеристиката на провален трансфер. Привличането на Ивелин Попов засега е без никакъв положителен резултат, а Илиян Стефанов дори преди контузията не проявяваше очакваното от него постоянство.

И има една група, в която са Цунами, Ван дер Каап, Петрис и Краев, за които важи сентенцията – не стреляйте по пианиста, защото той не е виновен, че свири фалшиво. Това е кадровата ситуация и в нея се корени основата на сегашния, вече доста тежък проблем.

През летния трансферен прозорец Лудогорец и ЦСКА привличаха на дузини нови футболисти, а в Левски си бъркаха в носа. И само сериозно освежаване през зимата може да върне надеждата в Подуяне. Без четири-пет нови качествени попълнения Левски ще продължи да боксува.

Целия материал на Жаклин Михайлов четете в новия брой на „Тема Спорт"