Треньорът на Левски Станимир Стоилов се оглежда и за централен защитник, който да бъде привлечен през зимната пауза, разбра „Тема Спорт“. Причината е, че е много вероятно един измежду Хосе Кордоба и Ноа Сонко Сундберг да бъде продаден.

Към двамата имаше интерес и през лятото, но тогава до сделка не се стигна. Кордоба бе желан от испански и френски тимове и в един момент се смяташе, че е с единия крак извън „Герена“. Той обаче остана. Сундберг бе в сметките на турци и араби, но Стоилов категорично отказа да се раздели с играча, който командва целия отбранителен блок. В момента Кордоба и Сундберг са част от националните отбори на Панама и Гамбия. Това допълнително повишава цената им.

Приоритет в зимната селекция на Левски обаче си остава привличането на централен нападател. Причината е, че сините не разполагат с типичен таран след контузията на Билал Бари. Мароканецът с френски паспорт легна под ножа заради тежка травма на коляното. Все още не е ясно кога той ще бъде готов за игра. Със сигурност той ще пропусне доста мачове от пролетния дял на шампионата.

Сините вече удариха няколко пъти на камък в опитите си да привлекат голмайстор. Те имаха набелязани играчи за поста от Бразилия и скандинавските първенства. Исканите футболисти обаче били поставили непосилни финансови условия. В момента Левски не може да си позволи да харчи много. Нещата биха се променили, ако се смени клубната принадлежност и на „Герена“ влезе компания на сръбския магнат Драган Шолак. Развитие по сделката се окачва до дни.