Вратарят на Левски Николай Михайлов се размина с тежка травма. Опитният страж се контузи на една от последните тренировки на "сините" и имаше притеснения, че той може да отсъства дълго. Юношата на столичени има разтегната връзка на лявото коляно и ще пропусне предстоящите два двубоя с Лудогорец за първенството и за Купата на България.

Михайлов щеше да застане под рамката във втория мач, но контузията му променя плановете на треньора Станимир Стоилов. Наставникът ще трябва да разчита на Пламен Андреев, а негова резерва ще бъде пазещият за дублиращия отбор Иван Андонов, пише „Тема Спорт“.

34-годишният Михайлов пази при успеха на Левски срещу Вихрен в 1/16-финала за Купата на България. Този сезон той и Андреев размениха ролите си от миналата година, когато младокът пазеше във втория по сила турнир у нас, а Ники бе титуляр в първенството.

Рокадата настъпи след като Михайлов допусна грешка в реванша срещу малтийския Хамрун Спартанс. През сезон 2022/23 Андреев има общо 16 двубоя за левски, докато бившият капитан на националния отбор е само със 7.