Кога ще обявят сделката? Това е въпросът, който в момента най-много вълнува феновете на Левски. Защото от това дали клубът ще обяви новия собственик, зависи много как ще изглеждат “сините” през пролетния полусезон. В понеделник маститият сръбски бизнесмен Драган Шолак за първи път лично призна, че проявява интерес към мажоритарния пакет акции на столичани.

Основателят и преседател на Надзорния съвет на United Group, както и водещ инвеститор в Sport Republic - компанията, която би трябвало да го придобие, разпространи декларация, в която пишеше: "Във връзка с появили се публикации в българските медии, в които се твърди, че сделката за собствеността на футболен клуб Левски вече е приключила и акциите са прехвърлени на мен и/или мои компании, бих искал да заявя, че тази информация не отговаря на истината. Използвам случая да отправя молба към медиите да се придържат към официална информация по темата и да не се доверяват на непроверени факти и слухове, тъй като подобни спекулации могат да застрашат преговорите и да намалят шансовете за успешно финализиране на потенциална сделка. 

Според “Тема Спорт”, ако дяловете на Наско Сираков преминат в ръцете на компанията на Шолак, то приоритет за новите босове ще бъде инвестицията в построяването на нов стадион и реновиране и разширяване на базата на “Герена”. Естествено, от първа важност са и покриването на големите дългове, особено тези към НАП. 

Първият отбор обаче нямка да бъде оставен “тотално встрани”. При смяна на собствеността Станимир Стоилов ще може да си позволи да подсили отбора във всички линии. Той ще може да привлече вратар, защитник, халф, крило и централен нападател. Това би била отлична новина за треньора, който на няколко пъти подчертаваше, че в сегашното си състояние Левски може да си позволи единствено взимането на един или максимум двама играчи, при това свободни агенти. На няколко пъти Стоилов дори “би камбаната” и заяви, че “всичко в клуба е на пауза”, заради неяснотата около близкото бъдеще. От тогава обаче има значително раздвижване на нещата. То започна с организирането на скъп лагер в Дубай, който “глътна” около половин милион лева. Средствата бяха осигурени от спонсори, които все още не са осветлени от “сините”. 

При добър сценарий за Левски Станимир Стоилов ще може да разчита на широк състав през пролетния полусезон и ще може да направи нова крачка в развитието на отбора. През есента той често трябваше да се оправя с ограничен набор, най-вече в нападение, заради контузии в състава. След травмата на Билал Бари Левски на практика няма чист централен нападател. Наложи се на този пост да бъдат въртени Илиян Стефанов и Ивелин Попов, които също в дадени моменти бяха в лазарета. При схема с трима централни защитници пък на върха на атаката бяха пускани бразилците Уелтон и Роналдо, които са крила.

Снимка: Lap.bg