Левски игра добре през есента, но не постигна необходимите резултати, за да бъде в челото на класирането и през първите кръгове на пролетта на преди плейофите ще се бори да остане в топ 6 на класирането в efbet Лига. В момента “сините” са на шесто място с 30 точки, но имат само една повече от 7-мия Черно море и с четири от 8-мия Локомотив (София) и 9-тия Арда (Кърджали).

Левски започна перфектно полусезона, но след успеха срещу ЦСКА - София през септември започна техния срив. От “вечното дерби” насам левскарите не успяха да спечелят в осем поредни срещи, като се наблюдават и няколко други тревожни тенденции.

Най-притеснителното в лагера на Станимир Стоилов е, че неговите възпитаници така и не успяха да демонстрират морално-волеви качества да се изправят на краката си след като изостанат в резултата. “Сините” нямат нито един обрат през есенния сезон. Тази тенденция пролича още в първия кръг срещу ЦСКА 1948, когато не успяха да обърнат резултата в своя полза, въпреки че през голяма част от срещата играха с човек повече и в крайна сметка отстъпиха с 0:1. Това се случи в още три мача - в двата двубоя със Славия, изгубени с 1:2, и при поражението от Локомотив (София) с 2:3 на стадиона в квартал Надежда.

Месеците след паузата ще покажат дали сините са готови за нещо повече в efbet Лига този сезон. Въпреки че шампионската титла еече изглежда мираж при изоставане на цели 14 точки от лидера ЦСКА - София, “сините” не са толкова далеч от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири.

Целта е постижима, защото Левски показа някои положителни неща въпреки че неколкократно разочарова феновете си. Това е отборът, който записа най-много сухи мрежи - в цели 12 от 18 мача “сините” не допуснаха попадение. Левски беше и сравнително резултатен - бяха отбелязани 25 попадения, от които 7 с глава. И всичко това бе сторено в рамките на коректността - едва 38 жълти картона бяха посочени на футболисти със синя фланелка.

Материал на „Тема Спорт“