Довиждане срещу 150 000 евро ще си вземе днес Георги Миланов с Левски, пише "Мач Телеграф". Халфът реши да продължи кариерата си в чужбина, след като му се отвори златна възможност да стане „рицар“ в ОАЕ. Очаква се днес да бъде представен като ново попълнение от местния Ал Дафра.

Футболист номер 1 на България 2012 година можеше да си тръгне и без пари, след като има такава договорка с ръководството на отбора. А за капак и отношението му със „сините“ приключват през лятото. Двете страни пък не са водили преговори за нов договор. Миланов обаче реши да помогне на Левски. За целта той се възползва от клауза, която му позволява да напусне „Герена“, ако бъдат платени заплатите, които е получил до момента. Той подписа със „сините“ през лятото на 2021 година, след като почти цяла година стоя без отбор.

Преди това в продължение на 7 сезона Миланов се подвизаваше в чужбина. Първо стана два пъти шампион на Русия с ЦСКА Москва, след това носи за кратко екипите на Грасхопър и МОЛ Види.

Вчера той прекара последни часове с досегашните си съотборници в очакване на резултатите от медицинските тестове, които трябваше все пак да мине в Ал Дафра, макар да се смята, че това е само допълнителна прецедура и всичко вече е решено.

С неговото напускане Левски пък ще си развърже ръцете във фонд „Работна заплата“. Миланов бе номер 1 по този показател в момента на „Герана“.

Снимка: Lap.bg