В заключителните контроли от подготовката в Дубай Станимир Стоилов започва да избистря състава, с който ще стартира официалните мачове през пролетта. Най-голямо впечатление прави казусът с вратарския пост. 

До момента Николай Михайлов започна като титуляр в три от четирите проверки на сините. Съществува вероятност той да се завърне под рамката за старта през пролетта срещу Черно море на „Ивайло“. Защитата пред стража може спокойно да кажем, че ще бъде изградена от Жереми Петрис, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Цунами. 

Всичко това важи, ако французинът е готов за игра. Кристиан Димитров явно ще бъде на пейката в първите официални двубои. Пред отбраната в първия мач с моряците се очаква да са Филип Кръстев и Асен Чандъров (Андриан Краев е наказан). По крилата ще атакуват Роналдо и Велтон, а на върха на атаката ще бъде позициониран Рикардиньо. 

Малко зад нападателя за момента изглежда, че ще започне Ивелин Попов. Станимир Стоилов ще се довери на опита на бившия капитан на националния отбор за сметка на младостта на Илиян Стефанов.