Левски постигна споразумение за привличането на Джавад ел Джемили. 20-годишното крило е приело офертата на сините и ще се раздели с кипърския Акритас по взаимно съгласие, пише "Тема:Спорт".

Все още не е ясно кога мароканецът с испански паспорт ще се присъедини към новите си съотборници. Това може да стане още в събота на лагера в Дубай.

Тогава тимът на Станимир Стоилов се изправя в петата си контрола срещу малайзийския Джохор. Съществува и вариант атакуващият футболист да пристигне директно в София на 1 февруари, когато е краят на лагера на сините в емирството.

През този сезон 20-годишният Ел Джемили е бил на терена в 15 двубоя за Акритас, в които е реализирал две попадения. За последно е играл на 13 януари при загубата с 0:1 от Олимпиакос Никозия.

Заради предстоящия си трансфер в Левски футболистът не попадна в групата на Бруно Акрапович за гостуването на АПОЕЛ Никозия (0:2) и днешното домакинство на Кармиотиса. Наскоро Акритас привлече атакуващия играч Марсело Торес.

Джавад ел Джемили ще даде допълнителни опции на Станимир Стоилов за атаката. Той може да действа като дясно и ляво крило, както и в ролята на плеймейкър.