Бъдещето на Хосе Кордоба е една от основните теми, които вълнуват ръководството на Левски към днешна дата. На „Герена “ са притеснени, че трансферната сага около панамеца може да повлияе негативно на представянето му през пролетта, а това да смъкне сериозно цената му. Поради тази причина в клуба имат план, целящ Кордоба да не се срине след отказаните милиони за него.

Припомняме, че „сините“ отхвърлиха три оферти за панамеца. Става дума за официалните предложения, прикрепени с документи, а не рутинни запитвания. Отборите, които имаха интерес да закупят Кордоба са руският Сочи, американският Ню Йорк Сити и датският Брьондби. Най-висока бе последната оферта, като датчаните предложиха 2,2 млн. евро плюс 10 процента от бъдещ трансфер. От „Герена“ разкриха, че по време на лагера в Дубай са се водили видеоразговори с клубовете, които са имали интерес към Кордоба, а самият футболист е бил наясно с всички оферти към него.

Панамецът е бил твърдо „за“ трансфера си, разбира се, най-малкото защото заплатата, която можеше да взима в Ню Йорк Сити е около 10-15 пъти по-висока от тази, която той прибира на „Герена“. Решението на ръководството да откаже милионите не се е харесало на Кардоба. Заради това старши треньорът на „сините“ Станимир Стоилов е провел дълъг разговор с панамеца. Отделно шефовете на Левски са решили да вдигнат двойно заплатата на футболиста, която към днешна дата е сред най-ниските за чужденец на „Герена“, пише „Мач Телеграф“. Новото му месечно възнаграждение ще бъде като това на бразилците в Левски. Отделно панамецът е получил уверението на шефовете, че през лятото ще има по-добри оферти за него и за клуба.

Станимир Стоилов се надява, че планът, целящ съхраняването на формата на Кордоба и продължаване на прогреса в развитието му, да сработи и Хосе наистина да бъде продаден за по-висока сума през лятото. На „Герена“ са сигурни, че нито един от трите клуба, които са отправили оферти за него през януари, няма да се откаже от привличането му и преговорите ще бъдат подновени след края на сезона.

Снимка: БГНЕС