Ръководството на Левски е ударило на камък с преговорите за крилото Джавад ел Джемили, пише "Тема спорт". Желанието на сините бе да привлекат 20-годишния футболист под наем до края на сезона, след което да го вземат с постоянен трансфер, а настоящият му клуб Акритас да запази солиден бонус при бъдеща продажба, тъй като има договор до 2025 година.

Шефовете на кипърския отбор не са били удовлетворени от офертата на колегите си от „Герена“ и двете страни не са постигнали споразумение. Мароканецът с испански паспорт е бил съгласен с личните си условия и е приел да премине в Левски, но за момента сделката е стопирана. Той вчера попадна в групата на Акритас за гостуването на АЕЛ Лимасол. Преди това Ел Джемили остана извън състава на Бруно Акрапович при загубите с по 0:2 от АПОЕЛ Никозия и Карамиотоса. Причината бе, че се чака развръзка по неговия трансфер в Левски. През този сезон футболистът има 15 двубоя и три попадения за тима.

Трансферният пазар в България отвори на 1 февруари и затваря в последния ден на месеца. Този в Кипър вече приключи и Акритас единствено ще се съгласят да продадат играча за добра сума, тъй като няма да имат възможност за реакция със закупуването на негов заместник. Левски ще покрие изискванията на кипърския клуб при сделка за смяна на собствеността. Тя се очаква да има развръзка през този месеца и при взимането на властта от страна на „Спорт Рипъблик“ то сините ще имат солидни средства за входящи трансфери и ще бъде привлечен Джавад ел Джемили. При такова стечение на обстоятелствата Станимир Стоилов има набелязани и още двама играчи – десен защитник и халф. Но все още не е ясен профилът на играча в средата на терена, като той най-вероятно ще е с по-офанзивни функции.

До момента Левски привлече трима нови – централния защитник Кристиан Димитров, халфа Асен Чандъров и нападателя Рикардиньо. Тримата пристигнаха на „Герена“ като свободни агенти, като за последните двама Септември София и бразилският Гремио си запазиха проценти от бъдещи трансфери.

Снимка: Lap.bg