Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, си тръгна по-рано от общото събрание на сдружението „Левски на Левскарите“. Специалистът е кандидат за член на УС. Стоилов обяви каква е целта на сдружението, той също е категоричен, че няма никаква тайна около лагера в Дубай.

„Желанието ми да съм в УС е да покажем, че нещата се развиват в положителна насока и естествено да работя за популяризирането на сдружението. Идеята му е да се създаде, за да може да помага на Левски във финансови аспект. Когато се създаде имахме сериозно финансови проблеми и виждахме някакъв начин. Второ, много от големите клубове в света като Байерн, Реал Мадрид и Барселона съществуват горе-долу в този вариант. Малко се измести на момента основното задължение на Сдружението. Започна да се говори за собственост. Това не е било никога идеята на Сдружението. Беше изцяло да се помага на клуба и след време, ако има огромна фенска маса, да избира кой да управлява клуба“, заяви Стоилов.

„Изчистихме огромни задължения към хора, институции, треньори, бивши футболисти и така нататък. Остават задълженията към държавата. Скокът е голям, но господин Ивков може да е по-конкретен.

Не знам каква тайна има за плащането на лагера в Дубай. Парите са постъпили легално в клуба и клубът ги е превел за лагера в Дубай. Няма тайна. Спонсорите нямат желание да се разгласява. При нас всичко е постъпило на документи. Ние работим по банков път. Не виждам тайна. И миналата година имахме спонсори“, допълни Стоилов.

„Не искаме да търсим само извинения във времето. Това време обърква качеството на футбола, обърква присъствието на хората на стадиона, обърква приходите на всички клубове. Футболът е бизнес и трябва да го развиваме. Трябва да има добри условия за работа. Паузата беше декември, януари и до средата на февруари. Два месеца и половина. Ако се бяхме замислили и паузата беше януари, февруари и средата на март щеше да започне първенството. Условията, които искаме за професионален футбол щяха да са налице.

Въпросът е да направим най-добри условия за всички. Левски ще загуби от мача в събота минимум 30-40% от привържениците най-вече заради минусовите температури. Имам съмнения и, че теренът няма да е в най-доброто състояние. Каквото и да го чистиш, ще замръзне. Няма отопления. Към момента само нашият и на Лудогорец има отопление. Вече има осветления, първата стъпка трябва да e отопление. Следващата зима ще е същият проблем. Проблемите трябва да се решават, а не само да ги игнорираме“, завърши Станимир Стоилов.

Снимка: Lap.bg