„На някои постове конкуренция почти няма“, обяви Станимир Стоилов в едно от последните си интервюта преди завръщането на тима в София. На пръв поглед нещата са наред. Тимът взе трима играчи на три поста, където имаше нужда. В защита бе привлечен Кристиан Димитров, защото доскоро Левски бе напът да остане или без Ноа Сонко Сундберг, или без Хосе Кордоба. Асен Чандъров бе привлечен на момента за заместник на Георги Миланов, а Рикардиньо бе взет за алтернатива на Билал Бари, който е далеч от завръщането си на терена. И на този етап даде добра заявка, че може да се справи с тежката задача да води атаката на Левски.

Какво толкова му липсва обаче на Мъри? На пръв поглед – още повече класа, но в момента трудно „сините“ могат да си позволят това. А иначе малцина забелязват колко са оголени те и по крилата. През есента Уелтън и Роналдо се превърнаха в ударниците на тима, след като записаха по 25 мача. И са почти без алтернатива. Миланов, който играеше отдясно, бе продаден. Така остана един Марин Петков, който е пробван отляво и отдясно.

Затова е напълно логично, че Стоилов търси още една алтернатива в лицето на Джавад Ел Джамали, пише „Мач Телеграф“. За тази цел някой трябва да удари рамо от 100 000 евро, за да може „сините“ да го докарат в София от Кипър, където той все още тренира под зоркото око на Бруно Акрапович в Акритас Хлорака. Джавад е на 20 години, има 17 мача и 2 гола на ниво мъже. Може да играе като дясно крило (10 от двубоите), като ляво (3 срещи) и зад нападателя.

„Няма ли алтернатива в школата, нали имаме втори отбор?“, биха казали някои. Да, със сигурност там има играчи, които дават надежда, че в един момент Левски може и да спре да купува. Но истината е, че трябва да изкарат поне още един сезон в Трета лига, защото в момента са не само млади, но и много зелени. Ето кои са те и какво направиха във Втория отбор.

Калоян Стрински

17 години, 2 месеца и 2 дни

15 мача в Трета лига, 1457 минути, 4 гола и 6 жълти картона

Головете: 1 при 6:1 над Гранит, 1 при 2:3 от Септември Сим, 1 при 2:2 с Надежда, 1 при 3:0 над Оборище

Антон Иванов

18 години, 2 меца и 4 дни

14 мача в Трета лига, 1033 минути, 4 гола, 3 жълти и 1 червен картон

Головете: 1 при 6:1 над Гранит, 1 при 2:2 с Надежда, 1 при 2:0 над Пирин Разлог, 1 при 1:2 от Гранит

Васил Василев

17 години, 4 месеца и 14 дни

14 мача в Трета лига, 754 минути, 2 гола, 2 жълти картона

Головете: 1 при 2:3 от Вихрен, 1 при 2:2 с Кюстендил

Снимка: Lap.bg