Президентът на Славия Венцеслав Стефанов беше специален гост в студиото на предаването „Арена спорт“ за говори за ситуацията при „белите“ и в българския футбол малко преди началото на пролетния полусезон в Първа лига.

Босът на Славия разкри, че е доволен от подготовката на тима в Турция и разкри какви са целите пред тима до края на сезон.

„Много съм доволен, всичко мина перфектно – терените, условията, работата и най-вече старанието на момчетата. Целта ни до края на сезона ще бъде участие в Европа. Убеден съм, че за Купата също ще отстраним Локомотив София на четвъртфиналите. Представянето ни през есента беше много добро на базата на това с което разполагаме като финанси и футболисти. Ако не бяхма ощетени грозно в два мача, можехме дори да бъдем в тройката. По-важното обаче е, че момчетата и треньорското ръководство разбират, че трябва да дават всичко от себе си и те го правят. Убеден съм, че този полусезон ще бъдем дори по-силни“, коментира Стефанов.

„Щом Загорчич казва, че отборът е окомплектован, значи е така. Е, като всеки треньор и на него би му се искало да разполага с Меси или Фернандес, но не можем да му осигурим. Заги разбира, че трябва да дава шанс на младите футболисти и го прави. Прави му чест, че до момента при него са излезли няколко момчета, които със сигурност ще бъдат национали. По време на подготовката сега дори имаше шест момчета от младежкия отбор в Турция и от всичките аз лично съм много доволен. По думите на Загорчич той също е много доволен и смята, че на тях им предстои място в първия отбор на Славия“ допълни той.

„Светослав Вуцов със сигурност ще грабне индивидуалната награда за вратар. За футболист на годината аз лично бих предпочел Ивайло Чочев. Илия Груев-младши е добро дете, но ние нищо не сме видяли от него освен двата мача в националния отбор. Убеден съм обаче, че той има голям потенциал. На този етап най-постоянен с изявите си е Чочев“, заяви Стефанов.

Президентът на Славия коментира и изказването на Станимир Стоилов за трудните условия на игра у нас по време на зимните месеци.

„Има програма, която се спуска от УЕФА и от БФС. Мъри видя как се работи при богатите, видя Дубай и аз съм съгласен с него. Рецептата обаче е много проста – държавата прави отопление на терените в 15 града. Това ще струва около 15 милиона евро, а тази сума е в пъти по-евтина от тази, която се отпуска за стадионите в Пловдив например. Прави се конкурс, отделя се най-добрата цена, слага се отоплението и с това се решава въпроса. Може да ни се иска да играем само когато става време за плаж, но не става така. Съгласен съм със Стоилов, но си има ред“, каза Венци Стефанов.

На въпрос за концесията на стадион „Георги Аспарухов“ пък Стефанов отговори в типичния си стил: „От Левски не знам какво искат. Може би, да сложат на кабриолета сгъваема козирка“.

Накрая босът на Славия коментира и шансовете на България за класиране на Евро 2024.

„Характерите се каляват в боя. Тези млади футболисти на Младен Кръстаич не са обременени с нищо. Хвърлят се и какво сабя покаже. Това е пътят – българските деца да влизат и да показват. Няма такива неща да вземем някой от чужбина и да го направим българин. Ако го няма българското в сърцето, не чакай нищо. Иска ми се и другите колеги да разберат – ако не даваме шанс на българските момчета, никога няма да имаме национален отбор“, завърши Венцеслав Стефанов.

Снимка: Lap.bg