Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира решението на апелативния съд относно жалбата на екипа на Бербатов за легитимността на конгреса на БФС. Както е известно, вчера стана ясно, че жалбата на голмайстор №1 в историята на националния отбор и хората от неговия щаб е отхвърлена.

"Не съм вещ в тези юридически решения. Смятам, че съдът е преценил доводите на едната и другата страна и взел своето решение. Мога да дам оценка за футболното съдийство, но и тя ще е субективна. Да дам оценка на съда, смятам, че не е моя работа", заяви Стефанов пред „Блиц“.

"Не съм компетентен да коментирам намерението на екипа на Бербатов да обжалва. Съдът ще прецени, след като са решили, че имат право да обжалват. Обикновено, това, което знам от съдебната практика, когато има едно или две решения, на една или друга инстанция, третата много рядко отменя първите две", допълни босът на Славия.

"Не мога да кажа, кой има шансове при обжалването. Съдът ще прецени. Нека е по справедливост. Аз и друг пък съм казал, че ако искаш да градиш нещо, трябва да почнеш от основите, а не директно да искаш да кацнеш и да оглавиш една структура, която е жив организъм с хиляди хора, които работят в него. Малко трябва да почиракуваш.".

"Хората, които искат да създадат и запазят нещо, първо се учат от най-ниското стъпало, за да знаят, че като стигнат до върха, трябва да го пазят и стопанисват. Така се прави, а сега може би разчитат на изкуствения интелект. Аз мисля, че бройлерите и хибридите не са най-доброто решение", завърши Венци Стефанов.