Треньорът на Левски Станимир Стоилов се оправда с терена на стадион "Ивайло" във Велико Търново след загубата с 0:1 от Черно море. Според специалиста, отборът му не е успял да разгърне целия си потенциал, след като игрището е било замръзнало и е нямало как "сините" да покажат своята игра.

„Днес трудно можехме да говорим за надиграване. Късметът не беше с нас. Това, което всички искаха, са доволни – няма да има отлагане на мачовете. Ще играем на ледената пързалка. Може да са щастливи всички. Загубихме най-важните си качества днес – скоростта и комбинативността. Никой не взе добро решение за днешния мач, аз за футбол в тези условия не мога да говоря.

Стараха се футболистите, имаха желание. Не успяхме да отбележим, докато те имаха късмет. На такива терени това е общо взето. Не може да играем такъв футбол. Сега ще има спокойствие, за всичко съм виновен аз. Нека продължат да се гаврят с мен и всички. Да търсим виновни веднага след мача – не можем. Има вина Михайлов, тъй като сме допуснали гол. Заледен терен. Всичко се намества в българския футбол. За играта ще говоря, когато се оправят терените“.

Исках да атакуваме повече, получи се добре, но нито завършващото подаване, нито удар може да се получат при тези условия. Поздравявам Черно море, тъй като през второто полувреме не успяхме да създадем достатъчно мелета", заяви Стоилов. Той добави, че има голяма омраза към Левски.

"На 200% съм сигурен, че идния кръг ще играем по-добре. Най-добрите ни играчи загубиха големите си качества. Нашият отбор е добре окомплектован, има амбиция и качества, но видяхте на какви условия играем. Всички може да са спокойни вече. Знам, че има страх и омраза към нашия отбор, има много хора. Срещу Левски всичко е разрешено – не е страшно“, заяви Стоилов.