Вече многократно стана дума за серията от мачове на Левски без победа. За нея вече всичко беше казано, но с това не се изчерпват лошите неща в представянето на "сините" през този сезон, съобщава "Мач Телеграф".

Ако се спрем само на изиграните мачове през пролетния дял, то трябва да отбележим, че те са доста зле при отбелязването на голове. За трите двубоя от началото на 2023 година Левски има вкарано само едно попадение. И то от дузпа. Негов автор бе Асен Чандъров срещу Пирин, а то стигна само за точка. В другите си два мача дотук "сините" не се разписаха - 0:1 от Черно море и 0:0 с Лудогорец.

Справка в статистика показва, че по отношение на головете, толкова зле Левски не е почвал от 1957 година. Тогава първенството е в обърнат на сегашния цикъл и първите три мача за годината са първи и за сезона.

По онова време "сините" също тръгват с един гол в първите три двубоя. В първия кръг правят нулево реми у дома с Ботев (Пд), във втория 1:1 като гост на Черно море, а в третия пак не си вкарват гол в столичното дерби със Спартак (Сф). Както е видно обаче, тогава точките са три - или иначе казано с една повече от сегашните две.

Година по-рано - през 1956-а пък е най-слабия старт на Левски. Тогава тимът не вкарва нито веднъж в първите си три мача и взима само точка в тях. "Сините" започват с две загуби с по 0:1 във Варна от Спартак и Ботев (Пд) в столицата. Едва в третия взимат първата точка - с 0:0 на гости на Дунав (Русе). Първата победа пък идва чак в четвъртия кръг когато е победен Локомотив (Сф) с 2:1.