Бившият футболист на Левски Воин Войнов даде интервю пред Мартин Владимиров от „Тема Спорт“. Славният халф сподели мнението си преди двубоя на сините с Арда в Кърджали и представянето на столичани в последните мачове. Той посочи каква трябва да бъде целта пред отбора до края на сезона и коментира случващото се по високите етажи на клуба.

Г-н Войнов, Левски ще гостува на Арда в Кърджали. Какви са очакванията ви за предстоящия двубой?

Предстои труден мач и за двата отбора, защото всеки един от съперниците ще търси победата. Смятам, че плюсът е в полза на Левски, тъй като в последния мач сините се представиха много добре и победиха категорично Ботев Враца. Докато Арда бе колеблив при загубата от Славия на „Овча купел“. Давам малка преднина за Левски в предстоящия мач.

Споменахте победата на сините над Ботев Враца в последния кръг. Какво ви направи впечатление при успеха?

Левски игра много силно, особено през първото полувреме. Във втората част сините също се представиха на ниво, но головете паднаха до почивката. Смятам, че Ботев Враца се отърва с малко попадения във вратата си и ако домакините бяха по-концентрирани в завършващия удар, разликата щеше да е по-голяма. Но мисля, че и това беше достатъчно, тъй като знаехме за лошата серия, в която се намираше отборът. Тя се дължеше на много причини. В този период отборът не играеше слабо, а просто липсваше победата. Знаем, че когато няма успехи, ритъмът и настроението падат сред футболистите. Мачовете с Хебър и Ботев Враца бяха в графата „задължителни“. Виждаме, че с две победи Левски се върна в шестицата и атакува четвъртото място, което за мен трябва да е целта и това е постижимо.

Ще може ли Левски да се пребори дори и за третото място в крайното класиране?

Трудно ще бъде. Нека да сме реалисти. Може и да стигне до тази позиция, дано се случи. Но трябва да имаме предвид, че първите три отбора се представят добре, борят се и също имат качествени футболисти. ФК ЦСКА 1948 Сф направи силна селекция и ще бъде трудно. Но преди два кръга Левски бе на осмото място, а сега има реален шанс за четвъртата позиция. Не трябва да се поставят нереални цели.

Няма ли да дойде този шанс от мачовете в плейофите, след като Левски показа, че играе силно срещу водачите в класирането?

Да, точно тогава ще се види кой в какво състояние е. Не можем да кажем, че Левски няма шанс за третото място, но както казах, нека сме реалисти. Малко съм изненадан от недобрата форма на Лудогорец. Очаквах много повече. Но смятам, че след приключването на участието им в Лигата на конференциите ще вложат изцяло силите си в шампионата. За първи път от последните години от рано няма да се знае кой ще спечели титлата и това прави първенството много интересно.

Какво е мнението ви за случващото се в клуба и разделението, което се получи в ръководството?

За мен това е недопустимо и не е нормално, след като Левски има такава подкрепа от феновете, да се разочарова една част от тях. В никакъв случай случващото се не играе положителна роля за отбора. Левски винаги е бил обединен още по наше време, както преди и след нас. Умни хора са тези, които са начело на клуба и най-добрият вариант е да седнат и да се разберат. А и защо трябва от кухнята да излизат неща, които изобщо не са от полза за Левски?

Вярвате ли, че ситуацията в клуба ще се промени и предстои по-добро бъдеще?

Разбира се, че вярвам. Няма левскар, който да не го прави. Най-големият проблем си остава финансовият, не е толкова спортно-технически и тук вече излиза на първо място ролята на тези, които са начело на клуба, да успеят да накарат феновете по същия начин да помагат. Видя се, че без публиката Левски е нищо.

Снимка: БГНЕС