Левски е пълна трагедия при изпълнението на дузпи през този сезон. Отборът изгуби Суперкупата, след като се провали от бялата точка срещу Лудогорец. После отпадна от Европа след онази ужасна драма с малтийския Хамрун. Тогава Филип Кръстев пропусна и в редовното време в гостуването на Рицарския остров, и при дузпите на „Герена“. Интересно е да се спомене, че преди реванша в София Станимир Стоилов обяви, че отборът му въобще не се е готвил за дузпи…

Онзи ден „сините“ отново пропуснаха от бялата точка. Този път Андриан Краев не уцели вратата в мача с Ботев Враца, а резултатът тогава беше 0:0. Оказа се, че това е първият опит на халфа от бялата точка в кариерата му. Вероятно ще е и последен. Истината е, че онзи ден „сините“ пропуснаха осмата си дузпа от началото на сезона. Единственият с два пропуска е Филип Кръстев.

С това си „постижение“ Левски е само на два пропуска от рекорда си. Той датира от сезон 2006/07, когато отново треньор на тима беше Станимир Стоилов, пише "Мач Телеграф". Тогава „сините“, които направиха историческия си пробив в групите на Шампионската лига, през кампанията пропуснаха на 10 пъти от бялата точка.

Грешниците бяха Емил Ангелов, Георги Иванов, Ричард Еромоигбе, Валери Домовчийски и Димитър Телкийски, които пропуснаха в мач от първенство. Елин Топузаков, Домовчийски и Боримиров не вкараха при дузпите за Суперкупата с ЦСКА.

Живко Миланов пък се провали от бялата точка в сблъсъка с Пирин Благоевград за Купата, който завърши 0:0 в редовното време, но „сините“ продължиха след изпълнение на дузпи.