Левски набира скорост. "Сините" записаха трета поредна победа в Първа лига. Тимът на Станимир Стоилов смачка Арда 3:0 насред Кърджали.

Столичани решиха срещата още до почивката.

Роналдо откри резултата в 6-ата мин.

В 32-ата новото попълнение Рикардиньо вкара поредния си гол, откакто облече "синята" фланелка.

В началото на втората част Ивелин Попов бе точен от дузпа, за да направи резултата класически.

С успеха Левски се изкачи на 4-о място. Тимът от "Герена" събра 41 точки. Арда е 8-и.


Треньорът на Левски" Мъри Стоилов не направи нито една промяна спрямо предния двубой, който отборът от стотличани спечелиха 2:0 срещу Ботев (Враца). Мачът с Арда бе юбилеен за треньора на "сините". При гостуването си в Кърджали наставникът изведе Левски за 250-и път.

Уелтън набра по крилото в 6-ата мин. Бразилецът премина през Илия Юруков като на парада и с меко центриране подаде към връхлитащия на задна греда Роналдо. Кариоката с техничен удар прати топката в близкия ъгъл на Анатолий Господинов. За Роналдо това бе първи гол от месец август насам в първенството. За последно бразилеца донесе победата на "сините" над Пирин в първите кръгове на сезона. Интересно е да се отбележи, че до онзи ден Роналдо бе болен от Covid, но даде отрицателен тест и започна като титуляр.

В 19-ата мин гредата спаси Арда. Жереми Петрис получи на крилото. Защитникът центрира в наказателното поле. Рикардиньо се измъкна от Алекс Петков и скочи да засича топката с крак. За негово нещастие тя се отби в горната греда.

Добрата игра на Левски даде резултат отново малко след половин час игра. Ивелин Попов получи от Филип Кръстев. Най-опитният в състава на "сините" бе чисто сам, нагласи си топката и стреля към вратата на домакините.

Рикардиньо обаче сложи крака си на топката, тя промени траекторията си, излъга стража на Арда Господинов и се озова в мрежата му.

Това бе трети гол на бразилеца, след като вкара и двата при успеха 2:0 над Хебър в Пазарджик 2 седмици.

Бившият левскар Радослав Цонев стреля мощно към вратата на Пламен Андреев, но младият страж изби в корнер.

В края на първата част Левски пропусна да направи резултата класически. "Сините" разиграха добре. Ивелин Попов получи в центъра. Номер 10 в състава на Мъри Стоилов видя на крилото Роналдо. Бразилецът пусна успореден пас на голлинията. Съотборникът му Рикардиньо обаче остана на сантиметри от това да се засече топката от 2 метра и се размина с нея.

Левски не дръпна ръчната през втората част. Още в началните минути "сините" получиха дузпа.

Илия Юруков не прецени добре ситуацията в наказателното поле и фаулира Рикардиньо в 47-ата мин.

Реферът Гидженов на секундата наду свирката и посочи към точката за изпълнение за наказателен удар. С изпълнението се нагърби Ивелин Попов. Бившият капитан на националния ни отбор не сбърка - 3:0.

2 мин по-късно Уелтън пробва удар, но Господинов отрази.

Бомбен шут на Милен Желев прелетя над вратата на Левски. Бранителят получи след корнер, но не стреля по най-добрия начин в 58-ата мин.


В 60-ата мин Ел Мами Тетах бе изведен сам срешу вратаря на Левски. Крилото опита да излъже Андреев, но се забави и капитанът на "сините" блокира удара му.

Цонев пробва да Андреев с шут от фаул от близо 30 метра в 67-ата мин, но младият талант изби в корнер.

Уелтън бе спрян от стража на кърджалийци в 83-ата мин. Бразилецът получи в наказателното поле от Петрис. Уелтън стреля, но право в тялото на Господинов, който се намеси и спаси сигурен 4-и гол в своята врата.

АРДА - Левски 0:3

Голмайстори: 0:1 Роналдо (6); 0:2 Рикардиньо (32); 0:3 Попов (48-д)

Стартови състави:

АРДА: Антолий Господинов, Деян Лозев, Алекс Петков, Умар Сако, Абубакар Тунгара, Милен Желев, Радослав Цонев, Ел Мами Тетах, Илия Юруков, Светослав Ковачев, Преслав Боруков


ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Филип Кръстев, Андриан Краев, Ивелин Попов, Уелтон, Роналдо, Рикардиньо