Левски отсега стартира операция по привличането на поне един вътрешен полузащитник от лятото. Ситуацията не търпи отлагане, закото спортно-техническият щаб на сините не иска да допусне положение, при което да действа под натиск. На „Герена“ има достатъчно индикации, които да притесняват Станимир Стоилов и неговия екип. Има три висящи случая, които ако се разрешат само в негативна посока и сините ще изпаднат в небрано лозе.

Най-напред става въпрос за Филип Кръстев, чийто наем изтича в края на сезона. „Сити Футбол Груп“, компанията, която държи правата на българския национал, може би ще търси друго предизвикателство за Кръстев. Наскоро дори човек от централата на дойде на стадион „Георги Аспарухов“ да говори с играча, с агента му Николай Жейнов и с Мъри Стоилоив. Индикациите бяха, че Филип може да предоговори условията си за удължаване на наема, но ако клуба бе придобит от „Спорт Рипъблик“, след което Левски да вдигне нивото и да преследва по-високи цели. Клубът обаче продълава в строго икономичен режим.

Вторият казус е с Андриан Краев, който продължава да бъде обект на интерес от Фехервар. Тази зима унгарците сложиха на масата първоначално 650 хиляди евро, след това подобриха офертата на 750 хиляди евро, след което получиха обратна цена 1 милион и преговорите замръзнаха. През лятото обаче може да се стигне до продажба с цел привличането на свежи средства, с които да се чисти дълга към НАП.

Третият висящ случай е с набелязания Макрецкис. Универсалният футболист на Пирин е силно желан от Левски и дори има устна уговорка с хората от „Герена“ да пристигне от Благоевград, но това вече е много съмнително поради интерес от ЦСКА и Лудогорец.