Феновете на Левски от "Сектор Б" излязоха с остра декларация по повод стадионите на ЦСКА, Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив. Те заявиха, че от четирите големи отбора, само "сините" ще останат без ново съоръжение, но са категорични:

"Ние сме единствени и в друго – само ние не сме се сливали/преименували/премествали и сме запазили идентичността си. И ние сме много по-големият и популярен клуб от останалите 3 взети заедно".

Повод за декларацията е предстоящото откриване на новия стадион на Ботев след 10-годишно ходене по мъките. Очаква се това да стане в края на месец април и за първия мач на на него да гостува именно Левски.

Декларацията без редакторска намеса: 

"В този момент в Пловдив изникват два прекрасни стадиона, като единият ще бъде открит срещу най-големия отбор в края на следващия месец. Строят се с държавни пари, тоест с парите на всички нас, защото са държавна собственост. За капак определените наеми за ползването им са съответно 5549лв/месец за стадион "Христо Ботев" и  4853лв/месец за Лаута, като има апартаменти или фитнес зали, например, с по-високи наеми.

Наскоро пък държавата направи съвместна фирма с преместения в София Литекс като им направи оценка на огромен парцел в централния парк на София и базата в Панчарево на цени като за някое западнало село в Северозападна България и напрактика им ги подари на безценица. Всичко става тихомълком и без много медиен шум.

Сега си представете какво щеше да е ако подобен строеж се случваше на Герена, който също е държавна собственост? Щеше да е медиен рев и помия от сутин до вечер, приказки от 1001 нощ за отбор на властта, отборът на всички власти и тн митове и легенди. А сега - трайкаме си и всичко да си върви. Помним ли как когато имаше възможност за Газпром на Герена всички се обединиха, подписваха и реваха срещу нас и каква истерия беше? А сега?

Скоро от 4-те големи отбора ние ще сме единствените без стадион, но и единствените с огромни дългове за строежа на такъв. Ние също сме и единствените, на които им е национализиран стадион в топ центъра на София и никога не сме били компенсирани за това. 

Но от 4-те големи сме единствени и в друго – само ние не сме се сливали/преименували/премествали и сме запазили идентичността си. И ние сме много по-големият и популярен клуб от останалите 3 взети заедно. Сега ясно ли ви е напълно значението на САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ и че само ние можем и трябва да си помогнем на клуба!?

ЛЕВСКИ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКИ!", гласи декларацията. 

Снимка: Lap.bg