Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков заяви, в Стара Загора, че в клуба няма „две страни“ и не приема да се прави разделение между него и останалите от ръководството. В сряда той посети Стара Загора във връзка с кампанията по емитиране на нови акции от сините. Те ще бъдат на стойност 15 милиона лева. Целта е парите за увеличаване на капитала на клуба, да отидат за погасяване на дълговете към НАП. В момента задълженията към държавната хазна са около 11.5 милиона лева.

В Стара Загора Сираков бе попитан от bTV: „Срещате ли подкрепа и каква е тя – във ваша полза или на отсрещната страна?, Сираков отговори: „Няма отсрещна страна. Тя е само една страна – Левски. Хората са уникално ангажирани, болеят за нашия клуб. Единственото, за което съжалявам, е, че нямам време да премина през всички населени места в България“. Запитан: „На срещите, които провеждате, има ли фенове, които не са на вашата позиция?“, Наско каза: „Левскарите са стотици хиляди, най-нормално е всеки един от тях да има собствено мнение и за клуба, и за футболисти, и за треньори. Аз съм свикнал на това нещо, защото съм вече 50 години във футбола. Нищо не може да ме изненада. Дали успявам да ги убедя? Виждам, че хората ми вярват, за което съм им много благодарен. Подкрепата за мен не е важна, важното е тя да е за Левски“.

„Нямам притеснения с подаването на документи към лицензионната комисия на БФС. Позицията ни относно искането ни за извънреден конгрес на централата не се е променила“, поясни Сираков.

Снимка: Lap.bg