Напускащият Левски Станимир Стоилов посочи кой стои зад отстраняването на изпълнителния директор Ивайло Ивков.

„Собственикът (б.а. Наско Сираков) под натиска на спонсора махна Ивков. Той го отрича и поема отговорността върху себе си, но не е така. Връзката не е разрушена със Сираков в спортно-технически план. Аз съм пришит към истината, а не към някого. Ако Ивков беше откраднал, скрил документи или измамил, аз щях да съм първия, който ще го замери с камъни“, заяви Стоилов.

„Виждам привържениците с каква любов се отнасят към мен. Ще им отговоря с честността си. Трябва да съм честен до края. Не трябва да правя компромиси с Левски и с работата си, защото тази любов може да се превърне в негативизъм. Ако съм в друг клуб, ще се занимавам само с треньорските си задължения, но не и в Левски. Дойдохме да спасим клуба“, сподели цитиранияъ от Тема спорт Станимир Стоилов.

„Много е лесно да се види на терена (какво постигнахме). Отборът показа какво може да играе, какви футболисти сме довели. Финансово: през 2022 имаме 5-6 милиона печалба. Факт е, че отборът е най-посещавам. Милионна помощ от привърженици. Клубът във всякакво естество е в положителна насока. Направихме лъвски скок за година и половина. Трябва да се продължи с надграждане, което е трудно в този момент. Спазвам финансовата дисциплина и така ще бъде“.

„Аз казах клубът трябва винаги да се развива в положителна насока. Казах две условия преди много време – първото е любовта на хората и второто е да виждам правилно управление. Това са нещата. Другото е замазване на проблемите, които след време ще ударят. Ако една рана не я лекуваш, тя няма да зарасне и ще изгние.“

Снимка: Lap.bg