С гол в 95-ата минута на Асен Чандъров Левски победи с 1:0 Берое в мач от 27-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Георги Аспарухов".

За цялата среща "сините" създадоха твърде малко голови положения, отправиха едва три точни изстрела, но последният се оказа решаващ за крайния изход на двубоя.

В началото на втората част Келиан ван дер Каап се разписа след статично положение, но попадението беше правилно отменено за засада.

Така Левски събра 48 точки и дели 4-то място с Черно море. Берое остава с 24 пункта и заема 12-та позиция.

В следващия кръг хората на Елин Топузаков гостуват на Ботев Пловдив в първия мач на новия стадион "Христо Ботев", докато Пирин пътува към Стара Загора.


Домакините владееха инициативата през по-голямата част от мача, но не успяха да отбележат попадение във вратата на Берое.

Левски застраши вратата на старозагорци в началните минути на двубоя. Бразилецът Уелтон проби отляво в атака за „сините“ в седмата минута и центрира, но ударът на Роналдо бе неточен.

Шест минути по-късно, след ъглов удар, изпълнен от Филип Кръстев, Цунами засече топката с глава, но стреля над вратата на Ботев.

Футболистите на Левски на два пъти имаха претенции за дузпа в средата на първото полувреме. Първо, след падане на Роналдо в наказателното поле, последвало  съприкосновение с Машедо, а малко по-късно за игра с ръка от състезател на Берое. И в двете ситуации реферът Владимир Вълков прецени, че няма основание да отсъди дузпа.

Минута преди края на първото полувреме Филип Кръстев изпълни пряк свободен удар, но прати топката в стената от футболисти на гостите.

В 52-ата минута влезлият като резерва Вини Трибуле излезе в добра позиция за Берое и стреля, но Ван дер Каап блокира удара му.

Пет минути по-късно Келиан вар дер Каап вкара топката в мрежата на старозагорци сред като засече центриране, но попадението не бе зачетено заради засада.

Уелтон пробва удар от дистанция в атака за Левски в 67-ата минута, но стреля неточно, а две минути по-късно Роналдо подаде към Рикардиньо в наказателното поле, но и той пропусна да даде преднина на „сините“, след като топката бе изчистена от защитник на Берое.

Пак Уелтон създаде опасност за гостите, стреляйки към вратата, пазена от Иван Караджов, но вратарят отрази удара.

Последва атака за Берое, при която Вини Трибуле прати топката вляво от вратата на „сините“.

В 90-ата минута домакините Марин Петков бе спрян с нарушение на границата на наказателното поле. Изпълнението на свободния удар се забави от нахлули на терена фенове, а след това Патрик Габриел-Галчев не сполучи при изстрела си.

Решителният удар за Левски дойде в петата минута на добавеното време, когато след асистенция на Андриан Краев, Асен Чандъров с отличен изстрел реализира за 1:0, носейки трите точки за „сините“.

Левски - Берое 1:0

Голмайстор: 1:0 Чандъров (90+5)

Левски: 1. Пламен Андреев (К) – 2. Жереми Петрис (54-Галчев), 23. Ноа Сонко Сундберг, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами – 8. Андриан Краев, 30. Филип Кръстев – 18. Роналдо, 10. Ивелин Попов (62-Чандъров), 17. Уелтън (82-Петков) – 9. Рикардиньо
Треньор: Елин Топузаков

Берое: 73. Иван Караджов (К), 2. Густаво Каскардо, 3. Сана Гомес (56-Челич), 5. Зария Ламбулич, 8. Серкан Юсеин, 9. Калоян Кръстев (71-Йорданов), 10. Уерди Мара (64-Мойс), 14. Педро Сантана, 17. Спас Георгиев, 18. Клайдер Машадо, 77. Божидар Пенчев (46-Трибуле)
Треньор: Николай Киров

София, ст: "Георги Аспарухов"
Съдия: Владимир Вълков
Жълти картони: Чандъров, Петков (Левски), Каскардо, Ламбулич, Мойс, Енрике (Берое)