Плеймейкърът на Левски Ивелин Попов е скочил на треньора Елин Топузаков и помощниците му по време на двубоя с ФК ЦСКА 1948 Сф в неделя. 35-годишният атакуващ футболист е реагирал остро при смяната си и е нападнал с реплики треньорския щаб, написа Блиц.

„Нещастници, какви треньори сте вие!?“, изкрещял Попето към Топузаков и екипа му, след като бе изваден от терена в 53-ата минута при 2:2. На мястото му се появи Асен Чандъров. Треньорският щаб на Левски е останал изненадан от поведението на Попов.

В ситуацията плеймейкърът бе застанал да изпълнява ъглов удар, но главният съдия Георги Гинчев посочи, че смяната трябва да бъде извършена и Попов напусна терена от Сектор В на стадиона в Бистрица.

Видимо нямаше и следа от неодобрение по лицето му. Дори секунди по-късно камерите уловиха, че Попов се поздрави със съотборниците си, които бяха на скамейката, помощниците и треньорът Елин Топузаков, като нямаше и следа от напрежение.

То може да се е породило по-късно. До момента през сезона 35-годишният футболист изигра 28 двубоя във всички турнири и вкара четири попадения. В дербито с ЦСКА изпусна дузпа, като тогава Топузаков пое вината за избора на изпълнител, а Попов отговори, че той носи цялата отговорност.

След двубоя по нищо не си личеше, че е имало конфликт на скамейката през второто полувреме. Топузаков не показа с поведението си да е изнервен, а в типичния си спокоен стил коментира изминалата среща.

„След втория гол имахме достатъчно атаки да вкараме трети и четвърти гол преди полувремето. Имахме подем в играта. След това не търсихме толкова гола, а да пазим крехкия аванс. Както винаги се получава – със защитата не можеш да си спечелиш точките. Атаката е най-добрата отбрана. Трябваше да бъдем по-агресивни, за да вкараме още голове, но не успяхме“, заяви треньорът на сините.