Халфът на Левски Андриан Краев ще бъде повикан в националния отбор. Както „Тема Спорт“ написа в началото на месеца, че селекционерът Младен Кръстаич ще повика 24-годишния футболист на сините. Сръбският специалист трябва да събере лъвовете през средата на юни за квалификациите с Литва като гост на 17 юни и със Сърбия три дни по-късно в Разград.

За новината, че Краев ще попадне сред избраниците за двете европейски квалификации, намекна и клип на една официалните страници на националния тим в социалните мрежи. От него стана ясно, че халфът и съотборникът му Филип Кръстев са били гости на базата в Бояна вчера. Повод за това е турнирът, който протича там между талантите от различните области на страната.

Двамата се срещнаха с младите футболисти и раздадоха автографи. „Националите Филип Кръстев и Андриан Краев се срещнаха с играчите от U14 селекциите, участващи в “Турнир на талантите”, и разказаха за своите първи стъпки във футбола“, написаха от БФС. Надпреварата бе проследена и от селекционера Младен Кръстаич.

Партньорът на Краев в халфовата линия на Левски Филип Кръстев редовно е викан в националния отбор, а интересното е, че двамата може и да не носят екипа на сините от следващия сезон. Интерес към първия има от Ференцварош, а към втория оферта вече е изпратена от гръцкия Арис.

Това ще е първа повиквателна за Краев при сръбския треньор. Преди това той изигра два мача за лъвовете – при равенствата с Гибралтар 1:1 и Грузия 0:0. Тогава селекцията бе водена от Георги Иванов, който застана временно начело на тима след раздялата с Ясен Петров.