Днес се навършват 10 г. от най-големия провал в спортната история на “Левски”. Ден след като столичният футболен клуб навърши 99 г., “сините” посрещнаха “Славия” като лидери в класирането и победа в градското дерби щеше да донесе титлата на “Герена”.

В трепетно очакване 14 700 фенове напълниха стадиона, който бе останал без сектор “А”. Той бе взривен, за да бъде построен нов, припомня "24 часа".

В слънчечвия майски ден всичко за празниците бе подготвено от ръководството на “сините”. Тогава собственик на клуба бе адвокат Тодор Батков, а изпълнителен директор - Иво Тонев.

По седалките на целите сектори на стадион “Георги Аспарухов” бяха поставени банери, ознаменуващи 27-ата титла на “Левски”, която трябваше да стане факт след мача.

Благодарение на “Славия” с Велислав Вуцов начело те обаче се оказаха излишни, но пък, ако някой си ги е запазил, те още чакат да бъдат валидирани. “Белите” направиха 1:1, а крайно неочаквано и за всички в “Лудогорец” титлата отново отиде в Разград.

“Сините” си направиха ритуално харакири за ужас на своите привърженици, а началото му бе поставено по ирония на съдбата от японец.

В 33-ата мин Базиле де Карвальо откри резултата за “Левски”. В 74-ата мин “белият самурай” Дайсуке Мацуи центрира от фаул и “синият” защитник Димитър Везалов си вкара автогол.

Минутите до края минаха в агония, а след това остана само неизмерима тъга.