Не са едно или две имената на сръбски треньори, които са свързвани с Левски. Оказа се, че "сините" са потърсили още едно голямо име от западната ни съседка, което да поеме отбора. 

Освен с Миодраг Божович и Саво Милошевич, от "Герена" са имали разговори и с Марко Николич, пише "Мач Телеграф". В момента той е без отбор, след като се раздели с Локомотив (Москва) през 2022 година.

Николич има кратка кариера на футболист, която свършва след жестока контузия. Като треньор обаче може да се похвали с доста сериозни успехи. Той първо започва работа в школата на Рад, а през 2008 година получава шанс да блесне и при мъжете. Така се превръща в най-младият треньор, който е водил тим в елита на Сърбия за всички времена. Впоследствие кариерата му минава през Войводина (Нови Сад) и Партизан, където е изненадващо уволнен в момент, в който отборът е на първо място в класирането и на 1/2-финал за Купата на Сърбия.

Така той поема към чужбина и застава начело на Олимпия (Любляна). В Словения печели и първата си Купа през пролетта на 2016 г., което му носи и завръщане в Партизан. Извежда "гробарите" до дубъл, но не се задържа дълго.

Следващата му дестинация е Унгария, където с Фехервар печели титлата още в първия си сезон, а във втория взема Купата на страната. През ноември 2019 г. е уволнен, защото шефовете смятат, че не е спечелил достатъчно точки.

През 2020 година поема отбор в четвърта страна - Русия. Там стига до още един трофей - Купата на страната през 2021 година, който печели с Локомотив (Москва). Награден е с договор за 3 сезона, но не му е писано да го изпълни.

Николич е имал честта да работи и с двама българи. Това се случва докато е начело на Партизан, а от там минават Иван Бандаловски и Валери Божинов. Така че той ще е добре запознат с нравите на родните ни играчи.