Футболистът на Славия Светослав Вуцов гостува в поредния епизод на подкаста „За спорта без клишета“. Пред Петър Бакърджиев вратарят сподели, че гледа да не повтаря грешките на своя баща, когато става дума за изказвания. 20-годишният страж говори още за проблемите в българския футбол и наличието на огромния брой чужденци, както и за работата на треньорите. 
„Баща ми е много искрен човек. Понякога прибързва, но прави всичко с чиста душа и сърце, винаги иска правдата да възтържествува. Аз съм още млад и гледам да не повтарям неговите грешки. В България, когато казваш истината, почти винаги си неудобен и това пречи във всякакъв план. Гледам да се пазя колкото се може повече от такива изказвания. Това е реалността, в която живеем. Искреността е изиграла лоша шега на много хора. На 16-годишна възраст израснах с 20 сантиметра за едно лято. Когато не продължих с Левски, вътрешно се амбицирах, че имам възможност да покажа, че са изтървали талант в мое лице. Имах късмета да попадна на доста добри треньори след престоя ми в Левски, които ме научиха на много неща, за което съм благодарен. В Царско село Мирослав Митев бе всичко в едно за мен. Той ме научи, че независимо колко си уморен, никога не трябва да бягаш от работата", сподели той.

„Не съм чувал, че баща ми е помагал във футбола, защото когато започнах да тренирам, вече бях в школата на Царско село. Никой не обръщаше внимание на школата на отбора. Тогава нито ме викаха в националния отбор, нито бях някой, просто пазех добре. Имах късмета, че от 15-годишен тренирах всеки ден с мъжете. На българските треньори им се бъркат странични фактори в работата. В българското първенство има твърде много чужденци. Откакто баща ми стана треньор на Янтра Габрово, следя мачовете от Втора лига заради него. Виждам, че в отборите от втория ешелон има по двама или трима чужденци, което не мога да го приема. Това е странно, защото България винаги е била футболна нация. Обидно е, че идват чужденци, които играят на мястото на българите.“
„Баща ми не от тези родители, които поставят окови. Винаги ми е давал съвети, след това оставя решенията на мен и моите братя. Винаги са до нас. Той ми се гневи, когато гледаме мачове и аз го дразня. Независимо от спорта, винаги съм бил за отбора, който той не е, само за да го дразня", споделя още Светослав.