Ивелин Попов е близо до край на кариерата си и иска да я сложи през следващото лято на „Герена”. Договорът му със „сините” изтича тогава. Мнозина смятаха, че от Левски ще направят опити да се разделят с него още в края на този сезон.

Особено, след като се наби в очите на феновете с пропуснатата дузпа в дербито с ЦСКА. Както е известно, той не бе в групата за мача с Лудогорец в Разград, за да бъде пазен за битката с ЦСКА-София в сряда, а и да е на разположение за баража за Европа, който се очертава пред тима.

Попето до момента има 3 мача, 1 гол и 1 асистенция във фазата на плейофите. Иначе е участвал общо 30 срещи във всички турнири за „сините”, в които се отчете с 5 попадения и 6 голови паса. Не е тайна обаче, че от него се очакваше да бъде още по-продуктивен.

Новият треньор, както и да се казва той, едва ли пък ще се съобразява със статута му в съблекалнята. И със сигурност на него почти няма да се разчита. Попов осъзнавал това, но е готов да остане, за да може да изиграе последната си среща в кариерата именно със синята фланелка. За целта бившият капитан на националния отбор обявил, че желае да съчетава ролята си на футболист и с друга в Левски, където дори да бъде по-полезен. А и от следващото лято ще се съсредоточи изцяло върху нея. На „Герена” имат доста свободни длъжности, след като в последните 2 години предимно се уволняваше, а не се назначаваше.

Снимка: Lap.bg