Временният треньор на Левски Елин Топузаков обясни причините за загубата на Левски от ЦСКА днес с 0:2 в последния кръг на първенството, но освен това се спря и на други проблеми в клуба, както и предстоящия бараж за място в Лигата на Конференциите срещу Арда.

"Не съм очаквал такъв срив в нашата защита. Не само и головете, които допуснахме, бяха меко казано леки. Като цяло днес играта изобщо не ни се получи – много технически брак, губехме всяко единоборство, първа и втора топка печелеше противникът, в изграждането на атаките също много грешки. Не успяхме да изградим нещо интересно в атака. Наистина, лош и неуспешен мач за нашия отбор", започна Топузаков.

"Според мен, просто ние бяхме готови за всяка схема на игра на ЦСКА. Не ни изненадаха с нищо, но в крайна сметка трябва да надделяваш в единоборствата. Трябва да бъдеш по-агресивен. Ние днес не показахме, че можем да се надиграваме с противника във въпросните компоненти. И битката я загубихме най-вече в психологическото предимство, което получиха след първия гол, който те отбелязаха. Наистина, лош мач за нашия отбор".

"Всеки един футболист на Левски трябва да е готов да играе под напрежение. Не мисля дори, че днес имаше такова. Зарядът си беше като за вечно дерби. Прекалено много в последните дни главите на футболистите не бяха чисти. И мислеха само за този мач и едва ли не, че сме го спечелили предварително. Може би се смяташе, че отборът в по-незавидна ситуация печели това дерби. И пак казвам, отстъпвахме и в единоборствата, и в притежанието на топката. Нямаше никакви атаки, които да развием. И много технически брак – лесно губехме топката и оттам липсата на увереност се усилваше във всяка една минута".

За избора на стартов състав днес, Топузаков заяви: "Днес не разчинтах на най-доброто. Както се видя, Филип Кръстев остана на резервната скамейка. Не успя да се възстанови по най-добрия начин за днешния мач. Не беше готов за 90 минути, Роналдо също има проблем, а е важен играч за нашия отбор на позицията, на която играе. И се видя, че изпитвахме трудности на десния фланг".

"Не искам да правя анализи за минали неща как сме играли. Говорят за 5-6 човека, но аз мога да кажа, че имаше и национали. Не може в седмица да изиграем три мача на най-високо ниво. Нормално е да направя ротации, да дам шанс на повече футболисти и аз много отдавна съм казал, че нашият най-важен мач е т.нар бараж за Европа, в който Левски трябва да победи и да си постигне целта. За да има финансови приходи за клуба и имидж в Европа.

Той се ядоса от твърдението на Саша Илич, че Левски е излязъл с юношите в Разград: "Аз вече отговорих. Ние не сме европейски гранд, за да имаме много играчи налични и във всеки един мач да имаме избор. Ние нямаме нужната дълбочина в състава. Какви юноши са играли, с изключение на Дейвид Михалев, който се справи страхотно? Асен Митков е като часовник в средата на терена. Патрик Галчев юноша ли е, като има над 50 мача за Левски? Марин Петков е национал мъже, а не юноша. Пламен Андреев също. За кои юноши говорим? Без да отивам в друга крайност, ротирах състава. Три мача за една седмица ние няма как да играем с едни и същи 11".

За баража с Арда каза: "Не знам какво да очаквам. Ние променихме всякакви планове в тази тренировъчна седмица, за да може на 72-ия час възможно най-високо ниво като възстановяване. Но след днешния мач смятам, че психологическата гледна точка е най-важна. Знаем, че когато отборът загуби, умората натежава повече. Най-важният мач обаче повече. Кордоба е далече от това да вземе участие, той води тренировки по индивидуален план. В Пловдив пък играхме без Краев и Филип Кръстев, които бяха наказани. Но се справяме с наличните".

"За мене няма удовлетворение от това, че Лудогорец е шампион, а не "вечния съперник". Аз не мога да приема загуба от ЦСКА. Тези загуби ги преживявам. Казах, че каквото си заслужиш, това и получаваш в края на сезона. Нашата цел е Европа. Но когато не си шампион, аз пак няма да бъда щастлив, дори и да я изпълним".