СТК на БФС върна на 11 юни (неделя) баража за участие в квалификациите на турнира Лига на конференциите на УЕФА между Левски и Арда (Кърджали). Това стана на днешното извънредно заседание на комисията.

СТК преди два дни обяви, че измества двубоя с ден по-рано от първоначално обявеното за събота "във връзка с получени сигнали от ФК участници в срещите бараж за футболисти, на които им изтичат договорите на 10 юни и невъзможност да бъдат ползвани след тази дата, за да бъде спазен феърплеят и равнопоставеността на отборите".

От Левски вчера излязоха с остра позиция срещу промяната, а СТК днес смени позицията си. Така срещата ще се състои на 11 юни от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"БФС бе уведомено, че на 10.06.2023 година са предвидени множество митинги на територията на град София и възможността за смесването им с организирани фенски маси, може да доведе до сериозно нарушаване на обществения ред и опасност за здравето и живота на хората.

Във връзка с горното СТК при БФС реши - срещата за определяне на последния участник в Европейските турнири между отборите на ПФК Левски София и ПФК Арда Кърджали ще се играе на 11.06 (неделя) 2023 г. от 19.00 часа, вместо на 10.06/събота/2023 г. Промяната е съгласувана с Нова Броудкастинг груп и БПФЛ.

Относно изтичащите на 10.06.2023 година договори на футболисти, СТК констатира, че на 08.02.2023 година поради извънредни обстоятелства с Решение на СТК е променен календара на БФС. Същият е публикуван на официалната страница на БФС и всички участници в Първа лига са уведомени. Ръководствата на клубовете са имали достатъчно време да предприемат необходимите мерки за удължаване на договорите на своите футболисти, предвид на това, че датите за баражи са определени на 10.06 и 11.06.2023 година. Несъобразяването с календара на БФС е изцяло отговорност на ФК", се казва в последното становище на СТК на БФС.  

Снимка: Lap.bg