Възможно ли е сензационно завръщане на Станимир Стоилов в Левски? На този етап това изглежда малко вероятно, пише Тема спорт. Мъри обяви, че си тръгва от „Герена“ вечерта на 8 април, веднага след победата с 1:0 над Локо София. Тогава той изтъкна като мотив несъгласие с управлението на клуба, но подчерта, че няма спортно-технически различия с мажоритарния собственик Наско Сираков.

Стоилов има доста условия, за да поеме отново сините. Той е желан на „Георги Аспарухов“ от част от ръководството. Но те са доста тежки за фигурите от „висшите етажи“. Мъри е пожелал да работи заедно с Димитър Димитров. Херо в момента е свободен, след като не успя да спаси Спартак Варна от изпадане от Първа лига. Искането на Мъри е Димитров да бъде директор. То обаче не е единствено. Наред с това Стоилов настоява от клуба да си тръгне Даниел Боримиров.

По времето на Мъри той бе член на Управителния съвет. След напускането на Стоилов обаче Боримиров се издигна в йерархията и вече е изпълнителен директор на Левски. Той замени на поста Ивайло Ивков. Юристът бе махнат по нареждане на мажоритарния собственик Наско Сираков. Боримиров засега е временно на поста, но както е известно, у нас временните неща са най-постоянни.

По време на престоя си на „Герена“ Стоилов имаше и търкания с представители на генералния спонсор. За да се върне в клуба той настоява да отпадне и така наречения договор за управление на Левски. Според контракта, големият рекламодател прибира 10 процента от приходите на сините, като не получава нищо от дарения, виртуални билети и такси. Ивайло Ивков обяви, че той се е преборил тези пера да бъдат изключени от въпросния договор.

Снимка: Lap.bg