Ръководството на Левски е предложило нов договор на Андриан Краев, пише „Тема Спорт“. Така сините продължават политиката да задържат за дълъг период най-перспективните си футболисти. Само преди дни от „Герена“ удължиха споразуменията на 18-годишните Пламен Андреев, Асен Митков и Антоан Стоянов. Първият бе титуляр на вратата този сезон. Митков започна да получава повече игрово време едва в края на кампанията при Елин Топузаков – бе титуляр срещу Лудогорец (2:3) и в баража за Лигата на конференциите срещу Арда (2:0). Стоянов, който също е халф, пък игра за купата и в дублиращия отбор.

Задържането на Краев обаче няма да е толкова лесно. Той има контракт за още една кампания. И за да продължат споразумението, от „Герена“ ще трябва да подобрят финансовите параметри. Със силните си изяви през пролетта 24-годишният полузащитник отново се завърна в националния отбор. За първи път сръбският селекционер Младен Кръстаич го повика за предстоящите евроквалификации с Литва (17 юни) и Сърбия (20 юни). Преговорите между Левски и Андриан ще се водят, след като играчът се присъедини към лятната подготовка. Той със сигурност ще пропусне старта на тренировките.

През този сезон Краев изигра 30 шампионатни мача за сините, в които вкара 2 гола. Наред с това дефанзивният халф бе на терена в 2 срещи за купата, игра за Суперкупата, както и в три двубоя от евротурнирите. Той бе привлечен на „Герена“ през есента на 2020 година. Първо бе пробван като атакуващ полузащитник, а след това като централен нападател. Станимир Стоилов обаче му намери точната позиция и той се превърна в основна фигура в състава.

Снимка: БГНЕС