Шампионът на Англия от 2016 година Лестър проявява сериозен интерес към защитника на Левски Ноа Сонко Сундберг, съобщи гамбийският журналист Фодей Мане, който първи обяви трансфера на младежкия национал на Гамбия Сейни Санянг в ЦСКА.

Лестър, който тази пролет изпадна в Чемпиъншип, е изпратил скаути да гледат няколко гамбийски бранители, като Сонко Сундберг попада сериозно в радарите на лисиците. Ако премине в английския тим, централният защитник на Левски ще има за конкуренция бившия футболист на Манчестър Юнайтед – Джони Еванс, както и Вут Фаес и Хари Сутър. Лестър ще продължи да следи Сундберг, като ще изпрати скаут, който да наблюдават отблизо изявите му в първенството и предстоящите двубои от Лигата на конференциите, пише Тема спорт.

Гамбийският журналист съобщава още, че френският Страсбург също се интересува от услугите на Ноа Сонко Сундберг. Клубът се готви за обновяване и подсилване на състава си, след като бе погълнат от консорциума „Clearlake Capital“, който през лятото на 2022 година закупи контролния пакет акции на Челси.

Снимка: Lap.bg