Крилото на Левски Уелтон използва социалните мрежи, за да се надъха преди старта на новия сезон. Бразилецът публикува снимка от язовира в Правец, който се намира в пределите на хотелския комплекс, където са настанени сините.

„Преродих се от пепелта и съм готов да победя. Няма толкова високо място за тези, които са готови да летят“, гласеше съобщението на бразилеца. През миналия сезон 25-годишният футболист изигра 42 двубоя във всички турнири, в които реализира 8 гола, но не убеди с представянето си и отнесе много критики. Все пак в края на кампанията загатна за качествата, които притежава, а от началото на подготовката отново показва настроение в играта си.

След победата над Марица Пловдив в контролата с 3:1, тимът получи почивка следобед и част от тима реши да кара водно колело. Бразилската колония в Левски – Уелтон, Рикардиньо, Цунами и Роналдо, запечата момента на атракциона. Квартетът игра срещу втородивизионния тим, като последният се отчете с едно попадение, а нападателят се разписа при успеха с 2:1 над Пирин Благоевград.