Левски и ЦСКА 1948 се изправят един срещу друг в мач от откриващия кръг на Първа лига. Срещата между двата тима е днес от 18:45 часа и ще се играе на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата. Главен съдия на сблъсъка е Радослав Гидженов.

Три точки разделиха двата състава през изминалата кампания. „Червените“ се поздравиха с бронзовите медали, докато „сините“ останаха четвърти и бяха принудени да играят бараж за влизане в евротурнирите срещу Арда, който спечелиха с 2:0. Любопитно е, че Левски и ЦСКА 1948 играха един срещу друг на старта и на миналия сезон, но на стадиона на „армейците“ в Бистрица – мачът завърши с минимален успех на „червените“ с 1:0. Последва нулево равенство на „Герена“, а в плейофите в първата шестица двубоят приключи равенство 2:2 на стадион „Витоша“.

Левски проведе летен подготвителен лагер в Правец, където победи последователно Етър и Марица, а за финал направи нулево равенство с кипърския АПОЕЛ Никозия. Преди заминаването за Правец, „сините“ победиха и Пирин Благоевград в учебна игра на „Герена“. От своя страна ЦСКА 1948 проведе подготовка в Словения, където направи равенство с местния Марибор, загуби от Динамо Загреб и Панатинайкос и надви Сепси, който е съперник на ЦСКА във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Възпитаниците на Атанас Рибарски приключиха контролите с престижен успех над Арис с 2:0 в Солун.

„Очаквам динамичен и отворен мач с Левски, въпреки очакванията за горещо време. Очакваме противникът да изглежда по малко по-различен начин спрямо миналия сезон, предвид новия треньор. Информирани сме, че мачът ще се проведе на стадион „Георги Аспарухов“. Очакваме да избистрим състава и да вкараме в игрови ритъм новите футболисти. Мисля, че използвахме максимално рационално малкото време, което имахме за подготовка. Целта на ЦСКА 1948 винаги е да бъде шампион и да вземе Купата на България“, коментира Рибарски преди срещата.

Колегата му в утрешния сблъсък Костов говори в края на летния лагер на Левски, като призна, че отборът чака двама нови полузащитници. „Със сигурност сме по-готови отколкото в началото на подготвителния период, амбицирани сме да се представим добре и да спечелим шампионата. Винаги да излизаме достойно от всеки един двубой, за да можем да изглеждаме и достойно в очите на нашите привърженици и ръководители. Всички привърженици да бъдат спокойни – ще привлечем двама футболисти, полузащитници, избрали сме ги вече, има разбиране от всички страни, така че малко търпение“.

В другия мач от съботната програма Арда посреща Черно море в интригуващ сблъсък. Първоначално срещата в Кърджали трябваше да се играе в петък от 21:00 часа, но бе изместена с ден по-малко по молба на шампиона Лудогорец, който гостува на свой ред на новака Крумовград снощи..

Пълна програма за откриващия кръг в Първа лига:

Петък

18:45, Пирин - Берое

21:00, Крумовград - Лудогорец

Събота

18:45, Левски - ФК ЦСКА 1948

21:00, Арда - Черно море

Неделя

18:30, Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив

21:00, Хебър - ЦСКА

Понеделник

18:30, Локомотив София - Ботев Враца

20:45, Етър - Славия.