Нападателите на фенове на "Левски" в Скопие са от албанския квартал и нямат нищо общо с футбола, стана ясно от думите на Виктор Стоянов от фондация "Македония" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той съобщи за 9 арестувани български граждани пред стадиона в Скопие и за няколко пострадали българи, които случайно и обърквайки пътя, са попаднали в албанския квартал и са нападнати от около 30 души. 

"Те не са местни ултраси и не са привърженици на "Шкупи", а са просто жители на квартала", съобщи Стоянов.

Освен намушкания българин, който вече е в стабилно състояние, има още няколко по-леко пострадали. Автомобилите им са изпочупени, стана ясно още от разказа му.

"От полицията в Скопие знаем, че е установена самоличността на нападателите. Призоваваме за бързи арести и справедливи съдебни процеси, както и подходящо повдигнати обвинения за това нападение, тъй като е опит за убийство", подчерта Стоянов.

По думите му тъжното и неприятно е, че нападателите са обикновени жители на квартал "Чаир", които са извършили нападение от омраза срещу сънародниците ни. 

"В интернет изтекоха любителски видеа на свидетели, в които зрителите могат да видят за каква агресия иде реч от обикновени хора. Това потвърждават и от МВР Скопие", каза още Виктор Стоянов от фондация "Македония".

Гледайте целия разговор във видеото