19 привърженици на Левски бяха задържани в Скопие след сблъсъците преди, по време и след мача срещу Шкупи в Лигата на конференциите, който „сините“ спечелиха с 2:0. Един от задържаните и ял доста бой от полицаите е с внушителните 213 сантиметра ръст – Николай Вангелов. Софиянецът е върл фен на Левски, баскетболист е, като дори има мачове за националния ни отбор, пише Тема спорт.

Вангелов коментира случилото се, като се оплака от отношението на местните власти към привържениците на Левски. Гигантът разказа, че именно той е ял най-много бой от полицаите, тъй като е бил най-едър от всички задържани.

Вангелов в последните години играе в трета дивизия във Франция, минал е през няколко италиански тима, включително Наполи и Рома. Беше състезател и на Балкан Ботевград. Бившият ни баскетболен национал си тръгна от Скопие със синини по главата.

„Платихме си пътните такси. Кордонът спря, всички слязохме да видим какво става. На всеки 20 минути ни спираха. Излязохме от колите и се започна… 24 часа бяхме без вода, храна. Първо казаха, че сме строшили някакво барче. Няма такова нещо. После излезе, че не сме се подчинили. 19 бяхме арестувани. На 10 човека искаха по 300 евро глоба, само кеш. Благодарим на феновете за подкрепата. Велик Сектор „Б“. Полицаите бяха изключително агресивни. Аз бях най-потърпевш, може би, защото съм най-едър. Проснаха ме по очи. Сложиха ми белезниците, палки, ритници…“, разказа пред бТВ 213-сантиметровият Вангелов.

„Нищо не сме направили, просто сме много мразени от македонците. Никой няма да ти помогне тук, даже напротив“, каза още Вангелов. левскари

Снимка: Lap.bg