Бойко Борисов коментира инцидентите в Скопие, където фенове на Левски бяха арестувани и бити покрай мача срещу Шкупи от Лигата на конференциите.

Един запалянко пък беше прободен с нож и веднага се наложи да бъде опериран в болница в столицата на Северна Македония. 29-годишният Драгомир Андонов все още е в интензивното отделение.

Борисов каза, че е подразнен от случилото се. Той апелира да се вземе кардиналното решение и за рисковите мачове да не бъдат допускани гостуващи агитки на стадионите.

"За такива мачове самите клубове трябва да се разбират да не си гостуват. Давам за положителен пример мача между Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив). Разбраха се да е без гостуващи агитки", коментира лидерът на ГЕРБ.  

"Аз съм и левскар, това ме подразни много. Но не трябва да бъркаме политиката със спортните страсти".

"Преди мача Левски - ЦСКА се изпопребиват в София, това какво решава. Тези, които са превишили правата си - дали полицаи, дали хора от агитките, има си правосъдие. Но ако зависеше от мен, нямаше да разреша агитки за двата мача между Левски и Шкупи. Сега и на тези, които са пребили левскарите, няма да им е лесно, ако дойдат в София", добави Борисов.