Старши треньорът на Апоел (Беер Шева) Елянив Барда се опита да потуши напрежението в лагера на израелците преди първия мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Левски в четвъртък след скандала между двама основни футболисти в началото на седмицата.

Полузащитникът Рамзи Сафури беше отстранен временно от първия отбор до неделя по дисциплинарни причини и със сигурност отпада за двубоя с българите след инцидент между него и Шай Елиас. Двамата се скарали след игра на табла и преди тренировката на отбора Сафури посегнал на съотборника си. При опита да ги разтърве Шагив Йехезкел е ударен по носа. 

"Всичкият този шум около отбора не помага с нищо. Не е лесно. Имаме важна задача и трябва да сме концентрирани изцяло върху нея. Когато свършим работата, ще можем да обърнем по-специално внимание върху останалите неща", коментираха в местните медии от клуба.

Според информации Сафури ще бъде изпратен на специализирани курсове за овладяване на гнева.  

"Има напрежение в отбора, но това е нормално, когато си в голям клуб. Трябва да изиграем добър мач (срещу Левски) и да излеем чувствата си на терена, за да се успокои атмосферата. Това е най-доброто решение в ситуацията", коментира Барда.

Специалистът ще вземе решение за кадровите проблеми в състава, свързани с контузии, след последното занимание на Апоел Беер Шева тази вечер.
 
Шай Елиас и Йехезиел почти сигурно ще останат на резервната скамейка срещу българите. Опитният португалски централен защитник Елдер Лопеш и нападателят Алон Тургеман също лекуват травми и шансовете да бъдат на разположение на Барда за двубоя в четвъртък не са големи./БТА 

Снимка: БГНЕС