Ръководството на Левски излезе с официална позиция относно думите на лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

По-рано днес политикът изля гнева си в социалните мрежи, след като късно снощи ултраси на "сините" нападнаха палатковия лагер пред Паметника на съветската армия, счупиха плочата на монумента и замеряха с димки и други хората в лагера. Атаката стана около час след драматичната победа с 2:1 над Апоел Беер Шева, която прати Левски на плейофите в Лигата на конференциите, където съперник ще е германският Айнтрахт Франкфурт. 

Костадинов написа: "Снощи млади дегенерати, запалянковци на "Левски", след мача на своя отбор са набрали смелост да нападнат няколко жени в палатките, пазещи паметника на съветската армия в София. Били са 30 (част от тях криминално проявени), жените - 3, на годините на майките им. Съвременните еничари няма как да знаят, че точно това са правили и техните предшественици, еничарите от времето на Османската империя. Нарочно са ги пращали по родните места, за да разплачат и поругаят собствените си майки".

От "Герена" не останаха безучастни и изразиха недоволството си от използваните епитети. "Във връзка с разразилата се полемика в последните часове, „ПФК Левски“ заявява категорично, че не приема обидни квалификации като „еничари“ и „дегенерати“ да се използват по адрес на фенове на клуба. Ако има прояви от криминален характер призоваваме виновните да бъдат открити и да понесат своята отговорност. Да се атакуват обаче привържениците като цяло по този начин е напълно недопустимо и няма как да останем безучастни".

По-рано през деня от НКП на Левски също отговориха на лидера на партия "Възраждане". "Без да влизаме надълбоко в ямата, наречена българска политика, искаме да заявим на лидера на партия "Възраждане", че да наричаш публиката на Левски "еничари", далеч не е полезно за политическата кариера, а и за здравето". 

Снимка: БГНЕС