Халфът на Левски Дарлан е получил неразположение в навечерието на сблъсъка с Айнтрахт Франкфурт. Това е причината бразилецът да не попадне в стартовата единайсеторка на Николай Костов.

Треньорът е гласил тактиката си с 25-годишният футболист сред титулярите, но е преценил да не рискува, пише Тема спорт. Първоначалният замисъл на 60-годишния специалист е бил отново да стартира с Дарлан, Андриан Краев и Асен Митков в средата, но състоянието на бразилеца е променила това. На мястото на дошлия от Гремио играч започна по-офанзивно настроения Джавад ел Джемили. Сред титулярите се завърна и Жереми Петрис, който получи контузия срещу Локо Пд (1:2) на 6 август и оттогава бе извън сметките на Николай Костов. Той зае мястото на Патрик-Габриел Галчев.

Дарлан бързо се аклиматизира в състава и бе с голяма заслуга за отстраняването на израелския Апоел Беер Шева в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Той започна като титуляр и в двете срещи с евереите, а стартира и при успеха с 1:0 над Ботев Враца в първенството.

Снимка: Lap.bg