Левски може да осъществи изходящ трансфер в близките дни. В клуба е пристигнала оферта за офанзивния играч Илиян Стефанов. Тя е от израелския Макаби Нетаня, пише „Тема Спорт“. Много е вероятно предложението да бъде прието от ръководството на сините. Към него е имало интерес и от Русия, но актуалният вариант е за Израел. В момента Стефанов е със статут на резерва в състава на Николай Костов, въпреки че може да бъде ползван на върха на атаката или като офанзивен халф.

Той най-често е опция за дубльор на централния нападател Рикардиньо. 24-годишният футболист бе на терена в 3 шампионатни двубоя този сезон, но в нито един не започна като титуляр, има на сметката си 1 попадение. В Лигата на конференциите също записа три мача, като се появяваше на терена от резервната скамейка. Тази година той се застоява на нея. Това му костваше и мястото в националния отбор.

Затова и Илиян също иска да смени обстановката. Ако очаквания трансфер в Макаби Нетаня се осъществи, то в израелския отбор той ще се събере с бившия играч на ЦСКА Пламен Гълъбов. Централният защитник е в Макаби от началото на 2022 година, като премина там от „Армията“. Бранителят бързо си извоюва място в състава. Отборът от Нетаня започва днес участието си в израелското първенство, а през миналия шампионат бе 5-и.

Gol.bg припомня, че именно Стефанов донесе последния трофей на Левски, след като се разписа при победата с 1:0 над ЦСКА на финала за Купата на България. Наша проверка показа, че Transfermarkt го оценява на 1 милион евро.