Левски изживява своята европейска приказка и тя ще продължи във Франкфурт. В четвъртък от 21.30 часа "сините" гостуват на местния Айнтрахт за мач-реванш от турнира Лига на конференциите. Двубоят в София завърши 1:1 с гол в добавеното време на Хасими Фадига.

Айнтрахт е носител на трофея от Лига Европа за сезон 2022/23 и осминафиналист от последното издание на Шампионска лига. Постигнатото от немците в последните години е похвално, но ето, че тимът не успя да се справи в първия мач с наглед лесен опонент. В София мачът започна с ранен гол на Коло Муани, паднал след груба грешка в защита, но това си остана и едно от малкото добри положения за отбора. Левскарите демонстрираха страхотно желание и Роналдо бе на косъм от това да изравни. Неизбежното все пак се случи при удар извън наказателното поле на резервата Фадига в добавеното време, който изпрати трибуните в екстаз.

24 август наистина се превърна в празник за Левски, макар и огорчен от последвалата новина за катастрофата с привърженици на клуба. Националният стадион „Васил Левски“ бе изпълнен до краен предел, а със сигурност би бил продаден още веднъж, ако капацитета му го позволяваше. Желанието и мотивацията от страна на играчите бе видно, като те се бориха за всяка топка на терена, докато тези на Айнтрахт определено останаха изненадани от боеспособността на своя противник.

През изминалия уикенд Левски получи почивка в Първа Лига, докато „Орлите“ спасиха точката при визитата си на Майнц в 91 минута. Доста напрегната бе и изминалата седмица за клуба. Звездата в атака Коло Муани ясно заяви, че иска да премине в ПСЖ и отказа да тренира. Трансферът все още не е факт, но френският национал няма да играе в четвъртък. Яспер Линдстрьом пък подписа с Наполи, което е още една добра новина за Левски.

Въпреки случилото се през изминалата седмица, Айнтрахт си остава големият фаворит за двубоя в четвъртък. Не е изключено „орлите“ да избухнат, но добрата игра на левскарите отпреди седмица остава надеждите живи. Равенството от първия мач е по-скоро в полза на българския отбор, който със сигурност ще е по-дефанзивно настроен и ще действа на бързи контраатаки.

В четвъртък, но от 21,00 часа е вторият мач между Аякс и Лудогорец. Реваншът от Лига Европа е в Амстердам, а домакините имат аванс от 4:1 след първата среща.

И през тази година шампионът на България ще играе в групите на европейските клубни турнири, но ще трябва да се задоволи с тези на Лига на конференциите, тъй като препятствието в плейофите за Лига Европа се оказа непреодолимо. Аякс постигна най-изразителния успех от всички плейофни двойки и то при предстоящото домакинство в Амстердам. Този четвъртък предстои един протоколен двубой, от който Лудогорец единствено може да спечели дивиденти.