Ръководството на Левски е отхвърлило оферта на Лудогорец за Андриан Краев, пише „Тема Спорт“. В офисите на „Герена“ е пристигнало официално предложение от Разград, но ръководните фактори на сините са били категорични, че няма да продадат един от основните си халфове на орлите. Офертата е дошла в последните дни, като желанието на Лудогорец е да привлекат добър български полузащитник след трансфера на Кирил Десподов в гръцкия гранд ПАОК. Интерес към Краев проявяват още клубове от Германия и Централна Европа. През зимата Левски отхвърли 600 000 евро от унгарския МОЛ Феехервар. Тогава мажоритарният собственик Наско Сираков е поискал 1 милион, а разговорите между двата клуба не дадоха резултат.

Андриан Краев стартира колебливо новия сезон, но постепенно вдигна оборотите и се превърна в основната движеща сила на сините в средата на терена. Това му донесе и капитанската лента, когато под рамката не е Николай Михайлов. 24-годишният халф дойде от Хебър през септември 2020 година в ролята на атакуващ халф, но по-късно бе преквалифициран от Станимир Стоилов пред защитата, което се оказа точното решение за играча. До момента той има на сметката си 94 двубоя във всички турнири, в които вкара шест гола.

По-рано през лятото Левски продаде друг от основните си играчи на Лудогорец. Централният защитник Ноа Сонко Сундберг бе трансфериран за 800 000 евро в Разград, като сините си запазиха процент от бъдещ трансфер. Интересното е, че бранителят бе в идентична ситуация с Краев – двамата имаха договори със сините до края на кампанията. Това бе и причината сините да клекнат за трансфер на Сундберг. Но сега не са го направили с Краев, на когото реално нямат заместник.