Левски бе доста пасивен на трансферния пазар през това лято, но се очаква ситуацията да се промени в следващите месеци. След като ръководството не успя да осигури исканият от Николай Костов нападател, самият той се е заел със задачата да намери нови попълнения, пише "Мач Телеграф".

Идеята му е неговите помощници Кирило Нестеренко и Тимур Скорих да търсят класни футболисти от първенството на Украйна. Очаква се в близките седмици двамата да представят списък от играчи, които са подходящи да бъдат поканени поне на проби в Левски и евентуално да подпишат договор със "сините". Ръководството е категорично, че няма да плаща трансферни суми за нови, затова и предложените играчи трябва задължително да бъдат свободни агенти.

Левски спечели доста сериозни приходи от участието си в евротурнирите и конкретно от двата мача с Айнтрахт (Франкфурт). Парите обаче ще отидат за погсяване на задълженията към НАП, както и за глоби от УЕФА. Преди няколко дни стана ясно, че постъпленията от мачовете с македонския Шкупи в касата на Левски са едва 20 000 евро, след платени глоби и 30% към НАП. Още тогава от ръководството се оплакаха, че така не е възможно да се прави селекция и да се купуват класни футболисти.

Левски може да има сериозни проблеми със състава си през пролетта, ако не успее да убеди Андриан Краев, Кристиан Димитров, Цунами и Жереми Петрис да преподпишат. Може да се наложи въпросните играчи да бъдат продадени през зимата, за да не си тръгнат като свободни агенти след изтичане на договорите им през лятото. Това доста би отслабило състава на "сините", тъй като това са ключови футболисти в отбора.

Снимка: Lap.bg