В Левски има проблем, който не е във фокуса на „сините” и техните привърженици, но започва да тегне със сериозна сила. И той е свързан с квотата за играчи извън ЕС. Както е известно, на „Герена” имат човек в повече и всеки път един футболист трябва да изгори. Засега изборът се пада на един и същ играч – Дарлан. И според запознати тази ситуация е започнала да му писва.

Засега нисичкият халф стиска зъби, но не е ясно дали ще продължи да приема това с лекота, пише “Мач Телеграф”. Особено, когато ще трябва да гледа отстрани мачовете, за които всички мечтаят – тези с Лудогорец и ЦСКА. Засега той се спаси само веднъж. Това стана срещу Хебър, когато Рикардинъо се завърна с аркада от гостуването на Айнтрахт във Франкфурт.

В Левски се надяват, че проблемът ще бъде решен през октомври, когато се очаква Уелтън и Цунами да получат български паспорти. Дотогава обаче пред Костов ще стои задачата да успокоява Дарлан или друг от играчите си извън ЕС, на когото ще реши да се разчита за даден мач.

Причината е, че Кордоба, Уелтън и Цинами са със статута на твърди титуляри и едни от най-важните играчи на тима. Роналдо също не се пипа, след като докара Левски до бараж за групите на Лигата на конференциите с попадението си срещу Апоел Беер Шева. Рикардиньо пък е единственият чист нападател в състава, след като Билал Бари продължава да се възстановява.

Снимка: Lap.bg