Левски може да реши бразилския проблем още за дербито с ЦСКА. Дотогава Уелтън и Цунами ще станат български граждани и вече няма да заемат място в квотата за играчи извън ЕС. Така за срещата с "червените" петимата бразилци на "Герена" - Уелтън, Цунами, Рикардиньо, Роналдо и Дарлан, ще бъдат на разположение на треньора Николай Костов, пише "Мач Телеграф".

От началото на сезона наставникът на "сините" постоянно има проблеми заради факта, че в съблекалнята има шестима играчи, които са с паспорти извън ЕС. Това кара Костов всеки път да избира кой от тях да изпадне от групата. Само веднъж на този етап изборът е бил лесен - Хосе Кордоба бе изваден от групата за мача с Пирин, след като бе играл за два мача за националния отбор на Панама. В негово отсъствие на терена бяха и петимата бразилци. За останалите срещи от efbet Лига обаче треньорът на "сините" трябваше да взима всеки път трудно решение - кой от бразилците да извади от групата, защото Кордоба е непоклатим в центъра на отбраната.

Най-често от това страдаше Дарлан. В един момент той дори започна да се оплаква, че постоянно е жертва на този бразилски проблем. Онзи ден за мача със Славия от групата отпадна Рикардиньо. Очаква се отново нападателят да не попадне в разширения състав и за предстоящото дерби с Лудогорец. Първоначалният план е бил срещата в неделя да пропусне Дарлан, но от една страна халфът изигра много силен мач срещу "белите", а от друга - Фадига е с червен картон и ще бъде наказан за мача с "орлите", а така реално Костов няма много опции в средата на терена.

Самият Николай Костов също няма против да играе без типичен централен нападател, защото той предпочита атаката му да бъде изградена от по-леки и раздвижени футболисти, каквито са Уелтън, Роналдо и Ел Джемили.

На "Герена" са имали надежда паспортите на Цунами и Уелтън да бъдат извадени още за мача с Лудогорец, но на "Герена" са доволни, че това все пак ще се случи за сблъсъка с ЦСКА  и Левски ще бъде в пълен състав за този двубой.

Снимка: Lap.bg